FILTRACIJA (PALL)

Proizvajalec PALL je vodilni svetovni proizvajalec filtrov in filtracijske opreme za živilsko industrijo. V našem prodajnem programu ponujamo specializirane filtre in filtrirne sisteme za filtracijo piva v vseh stopnjah tehnologije pridelave.

Filtrske slojnice in moduli

Opis

Pall-Seitz filtrske slojnice
Pall-Seitz filtrske slojnice predstavljajo globinske filtre na bazi celuloze. Filtrske slojnice razdelimo na dve osnovni vrsti:

 • Slojnice serije SEITZ-K: Omenjeni tip slojnic se uporablja za filtracijo vina, bistrih sokov, vode, ekstraktov, žganih alkoholnih pijač ter preostalih produktov živilske industrije.
 • Slojnice SEITZ-PERMADUR/D400: Specialne podporne slojnice namenjene filtraciji piva s pomočjo diatomejske zemlje (KG). Namenjene so za večkratno uporabo, saj se po filtraciji iz slojnic odstrani KG, spere in konzervira. Slojnice so ponavadi v dvojni dolžini in se jih pri uporabi prepogne preko nosilnih filtrskih plošč iz nerjavečega jekla. Filtrske slojnice tipa SEITZ-BS so slojnice različnih dimenzij (40×40, 60×60, 100×100) in poroznosti. Namenjene so bistrilni filtraciji piva po filtraciji s KG in pred polnjenjem oziroma odstranjevanju preostalih kvasovk v pivu.

Modul filtri Supradisc in Supradisc II
Filtracija preko modulov velja za sodobnejši način filtracije in predstavlja alternativo klasičnemu odprtemu slojničnemu filtru.
Sistem filtracije je identičen kot pri slojnični filtraciji z razliko, da so filtrske slojnice v obliki filtrskega modula, ki se ga enostavno in hitro namesti v filtrsko ohišje podobno kot filtrske sveče. Obstajata dve dimenziji filtrskih modulov in sicer:
 • 12” filter s premerom 293 mm z 32 filtrskimi slojnicami in skupno filtracijsko površino 1,8 m2. V praksi to pomeni natančno 13 filtrskih slojnic dimenzije 40×40cm.
 • 16” filtrski modul s premerom 410 mm, ki vsebuje 40 filtrskih slojnic in ima površino 5,0 m2, kar je natančno 40 slojnic dimenzije 40×40cm.

V primerjavi s klasičnim slojničnim filtrom ima SUPRAdisc modul sledeče prednosti:
 • zaprt sistem filtracije, kar pomeni manjšo izgubo produkta, zmanjšana pa je tudi oksidacija
 • zelo enostavna in hitra namestitev modula (podobno kot pri filtrskih svečah z adapterjem)
 • možnost regeneracije in povratnega spiranja modulov in s tem podaljšanje življenjske dobe filtrov
 • enostavna konzervacija modulov po končani filtraciji

Modul filtri Suprapak
Pall vam v primerjavi s klasičnimi filtrskimi slojnicami ponuja nov patentiran sistem filtracije PALL SUPRApak, kjer je filtrska slojnica v obliki spirale navita na modul. V primerjavi s klasično filtracijo, kjer tekočina prehaja pravokotno na filtrsko slojnico, pri novih SUPRApak modulih tekočina prehaja skozi slojnico tudi po celotni njeni dolžini, kar omogoča, da se skozi slojnico oziroma modul prefiltrira znatno večja količina proizvoda.

Poleg tega je v primerjavi s slojničnim filtrom modul nameščen v zaprto ohišje, kar omogoča številne prednosti:
 • Enostavna in hitra namestitev oziroma zamenjava modula
 • Zaprt sistem filtracije in s tem manjša izguba proizvoda (ni kapljanja)
 • Zmanjšanja oksidacija zaradi zaprtega sistema, saj lahko filter pred filtracijo napolnimo z inertnim plinom
 • Znatno večja skupna količina prefiltriranega proizvoda
 • Možnost spiranja in regeneracije modula po končanem filtracijskem ciklusu
 • Možnost konzervacije in ponovne uporabe

V primeru, da vas zanima testna filtracija, vam lahko omogočimo brezplačno dobavo testnega ohišja.

Filtrske sveče

Opis

Ne glede na vrsto in kakovost naplavnega filtra je po KG filtraciji vedno potrebno odstraniti delce diatomejske zemlje. V ta namen uporabljamo posebne filtrske sveče tipa Pall NEXIS T z nominalno poroznostjo 10 µm. Omenjeni tip sveč predstavlja kompromis med kakovostjo in ceno, odlikuje pa jih tudi velik skupni pretok.Filtracijski sistemi

Opis

Filtracija s filtracijskimi sistemi se je v pivovarstvu razširila predvsem zaradi optimalnejše rabe energentov in zmanjšanja potreb po delovni sili. S pomočjo tovrstnih sistemov pridemo do učinkovite bistrosti in stabilnosti piva.

Sistem Profi
Sistem sestavlja centrifuga in filtracijski membranski sistem z votlimi vlakni. Sistem omogoča bistrenje piva ob zmanjšani porabi energentov in delovne sile v primerjavi s konvencionalnim bistrenjem s pomočjo diatomejske zemlje. Sistem Profi je namenjen pivovarnam z letnimi kapacitetami od 400.000 do 1.300.000 hl piva. Za manjše pivovarne je na voljo tudi sistem Profi Craft, primeren za pivovarne z letno proizvodnjo od 15.000 do 250.000 hl piva.

Sistem CBS
Sistem za hladno filtracijo piva tik pred stekleničenjem. Sistem je bil razvit z namenom učinkovitega odstranjevanja kvarljivcev piva pred stekleničenjem. Sistem je sestavljen iz skupkov membran za predfiltracijo in končno (sterilno) filtracijo pred stekleničenjem. Sistem pripomore k prihranku pri energentih in vodi v primerjavi s pasterizacijo.

Link

KONTAKT

Kontaktna oseba:

Domen Verbič
Telefon: +386 (0)1 47 41 119
Mobilni telefon: +386 (0)41 946 730
E-mail: domen.verbic@commerce-lj.si

  POŠLJITE NAM SPOROČILO