STABICLEAR TFS KOT NARAVNA IZBIRA ZA KOLOIDNO STABILNOST IN OKUS

Stabilizacijsko sredstvo Stabiclear TFS Bavarskega podjetja Stabifix


Brauerei-Technick GmbH˛Co. je bilo namensko razvito za uporabo v pivovarstvu. Stabilizacijska sredstva se v pivo uporabljajo za zmanjšanje količine prisotnih proteinov in polifenolov, kateri lahko povzročajo nezaželeno motnost. Dodajanje vzpodbudi naravne učinke stabilizacije ter bistrenja med procesom varjenja.

Stabiclear TFS je visoko prečiščen hidrolizabilen galotanin popolnoma naravnega izvora, saj se pridobiva iz drevesnih oreščkov. Se hitro raztaplja in se uporablja za zagotavljanje koloidne in senzorične stabilnosti. Nase selektivno veže beljakovine, ki povzročijo hladno motnost. Taninska kislina reagira s kislimi proteini, ki vsebujejo SH-skupine in jih tako odstrani iz pivine. Prav tako kelira prisotne kovinske ione in lovi proste radikale. Ne vpliva na okus, peno ali barvo piva. Njegova uporaba se lahko kombinira z drugimi stabilizacijskimi sredstvi (npr. Stabisol), da se s tem še bolj optimizira zmogljivost stabilizacije.

Glavne prednosti tega stabilizacijskega sredstva so:

  • STABICLEAR TFS je v obliki granul, ki se hitro raztapljajo
  • Veže se le na specifične beljakovine, ki povzročajo motnost in ne na tiste, ki oblikujejo peno
  • Izboljša stabilnost okusa, zaradi keliranja kovinskih ionov in lovljenja prostih radikalov (zmanjšuje oksidacijo piva)
  • Spodbuja daljšo obstojnost
  • Učinkovitost se optimizira s kombinirano uporabo z izdelki na osnovi silicijevega dioksida (Stabisol)
  • Dobro deluje z vsemi filtrirnimi sistemi
  • Ne vpliva na kakovost pene, barve in okusa