Willmes preše

Že od leta 1918 ime WILLMES pomeni najvišjo kakovost kmetijskih strojev in preš za vino.

Pričetki segajo v leto 1951, ko so Willmes inženirji izumili pnevmatsko prešo za grozdje. Z naraščajočo specializacijo na področju tehnologije stiskanja je sledil nadaljnji razvoj, ki je postavil »zlati standard«, ki je v veljavi še danes z zasnovo pnevmatskih preš za grozdje z membransko tehnologijo.

Preše WILLMES združujejo najvišjo kakovost obdelave z nemškim inženirskim znanjem. Rezultat so stiskalnice, ki izpolnjujejo najvišje zahteve kakovosti in učinkovitosti pri predelavi grozdja.

Formula za uspeh

Dvostranska membrana

Za razliko od enostranske membrane ima dvostranska membrana bistveno večjo (dvojno) površino pritiska. Fizikalno to pomeni manjšo porabo tlaka in manjšo stiskanje materiala, ki ga je treba stisniti, pri enaki sili, ki enakomerno deluje na material za stiskanje z vseh strani.

Vertikalni fleksibilni kanali za drenažo soka

Dvostranska membrana pritisne material, ki ga je treba pritisniti, proti navpičnim območjem izpusta soka, ki delujejo kot naravni odtoki. Ne glede na višino polnjenja so to vedno enako kratke poti soka, kar omogoča neposredno in hitrejše odtekanje soka. Če je membrana razbremenjena pritiska (sprostitev vakuuma), material, ki ga je treba stisniti, pade skupaj.

Smer stranskega pritiska in fleksibilnost kanalov za sok vodita do nenehnega samočiščenja sita filtra.

Zaradi teh stvari je rotacijski napor zanemarljiv in potrebnih je manj ciklov stiskanja.

Mehanska obremenitev materiala za stiskanje je posledično nižja, kar ima za posledico manjšo količino trdnih delcev in večji izkoristek soka vrhunske kakovosti.

SIGMA & MERLIN PLUS+

Willmes proizvaja dva tipa preše, Sigma in Merlin Plus+. Oba tipa preš delujeta na princip dvojne membrane in vertikalnih centralnih kanalov za drenažo. Merlin Plus predstavlja originalno in vstopno generacijo preš Willmes in ima kovinski drenažni sistem. Sigma pa ima najnovejši, patentiran sistem drenaže, kjer gre za fleksibilne kanale, kar pomeni bistveno večji iztok, manj mašenja, itd.

MERLIN PLUS+

Originalna tehnologija dvojne membrane
MERLIN PLUS+, ki je dobavljen z dvojno membrano in navpičnimi kanali za sok iz nerjavečega jekla, vam omogoča doseganje odličnih rezultatov stiskanja.

Nežno stiskanje za najboljšo kakovost soka
MERLIN PLUS+ vam ponuja posebno veliko polnilno odprtino, ki se razteza po celotni dolžini stiskalnice. To močno poenostavi in pospeši postopke polnjenja in praznjenja. Ne glede na to, ali gre za polnjenje drozge ali celih grozdov, edinstvena polnilna odprtina zagotavlja optimalno porazdelitev.
Sok se lahko odvaja neposredno iz navpičnih kanalov za sok, kar omogoča večjo zmogljivost polnjenja. Te lastnosti znatno skrajšajo skupni čas stiskanja in tako zmanjšajo mehansko obremenitev.

Enostaven za uporabo
Enostavno in intuitivno upravljanje prek plošče na dotik omogoča dostop do vseh programov stiskanja, ki so bili razviti in izpopolnjeni v sodelovanju z enologi in uporabniki po vsem svetu.

Zahvaljujoč veliki polnilni odprtini lahko drozgo popolnoma izpraznite v kratkem času. Za enostavno čiščenje je navpične kanale možno razstaviti in namestiti ročno v nekaj preprostih korakih. V kombinaciji z ohišjem preše brez kotov in robov je doseženo drastično zmanjšanje časa čiščenja. To pa vodi do visoko higieničnega rezultata čiščenja.

SIGMA

Edinstvena tehnologija stiskanja
Zahvaljujoč patentirani tehnologiji dvostranske membrane z navpičnimi kanali za sok Flexidrain® v kombinaciji z mrežico Perfect-Flow vam SIGMA ponuja edinstven sistem stiskanja, ki zagotavlja impresivne rezultate stiskanja najvišje kakovosti in ekonomske učinkovitosti.

Izkoristite edinstveno tehniko stiskanja. Prednosti te tehnike so znatno krajši časi stiskanja, večje količine polnjenja, manjše mehanske obremenitve materiala za stiskanje in bistveno višji izkoristek premium kakovosti.

Največja prilagodljivost za vse zahteve
Zahvaljujoč vratnim odprtinam, ki jih je mogoče hermetično zapreti, in številnim drugim inovativnim funkcijam imate na voljo široko paleto aplikacij.

Ne glede na to, ali gre za predelavo celega grozda ali drozge, vertikalno ali aksialno polnjenje, maceracijo v rezervoarju, stiskanje z inertnim plinom, dodatno hlajenje, redukcijsko ali oksidativno predelavo grozdja – pri modelu SIGMA so na voljo vse možnosti.

Inteligentni krmilni programi in maksimalno udobje
Enostavno in intuitivno upravljanje preko plošče na dotik omogoča dostop do vseh programov stiskanja in čiščenja, ki so bili v preteklih letih razviti in izpopolnjeni skupaj z vodilnimi enologi in izkušenimi uporabniki po vsem svetu.
Navpične kanale za sok je mogoče v hipu razstaviti in namestiti za enostavno čiščenje. V kombinaciji z ohišjem preše brez kotov in robov je doseženo drastično zmanjšanje časa čiščenja. To pa vodi do visoko higieničnega rezultata čiščenja.

Spodaj si lahko ogledate kratek predstavitveni posnetek:

  • Sigma: 00:00
  • Merlin: 04:00

Vas zanima v zvezi s prešami Willmes zanima kaj več?

Pišite nam na tomaz.trebse@commerce-lj.si ali pokličite 041 334 724