Perdomini je italijansko podjetje in proizvajalec enoloških sredstev. V svojem prodajnem programu ponujajo tako enološka sredstva za fermentacijo (kvasovke in hranila ter rehidracijska sredstva), kot tudi enološka sredstva, ki se uporabljajo po sami fermentaciji. Njihov prodajni program tako pokriva vse veje pridelave vin. Podjetje Perdomini je v lasti francoskega podjetja IOC, ki je vodilno na področju vin v šampanjski regiji. Združitev obeh podjetij pa nam kot njihovim distributerjem omogoča, da našim kupcem ponudimo tako proizvode podjetja Perdomini – IOC, kot tudi proizvode podjetja IOC.
Linija kvasovk Blastosel
Produkt | Opis | Pakiranje | Priporočeno doziranje |
Blastosel FR 95 | Za bela in rdeča vina. dobra proizvodnja estrov in ostalih aromatskih komponent. | 0,5 kg | 15-25 g/hl normalni pogoji |
30-40 g/hl težki pogoji ali | |||
zaustavljena fermentacija | |||
Blastosel Grand Cru (S.bayanus) | Za težje pogoje fermentacije in refermentacijo. Za sveža rdeča vina, dobra proizvodnja arom rdečega sadja. | 0,5 kg | 15-25 g/hl normalni pogoji |
30-40 g/hl težki pogoji ali | |||
zaustavljena fermentacija | |||
Blastosel Kappa | Za bela vina. Primerne za penine po klasični metodi. | 0,5 kg | 15-25 g/hl normalni pogoji |
30-40 g/hl težki pogoji ali | |||
zaustavljena fermentacija | |||
Blastosel Lambda | Za fermentacijo rdečih moštov, velikih volumnov. Ohranjanje sortne značilnosti. | 0,5 kg | 15-25 g/hl normalni pogoji |
30-40 g/hl težki pogoji ali | |||
zaustavljena fermentacija | |||
Blastosel Delta | Za fermentacijo belih moštov, velikih volumnov. Ohranjanje sortne značilnosti. | 0,5 kg | 15-25 g/hl normalni pogoji |
30-40 g/hl težki pogoji ali | |||
zaustavljena fermentacija | |||
Blastosel MV | Za fermentacijo belih moštov, velikih volumnov. Ohranjanje sortne značilnosti. | 10 kg | 15-25 g/hl normalni pogoji |
30-40 g/hl težki pogoji ali | |||
zaustavljena fermentacija | |||
Blastosel P346 (S.bayanus) | Za pripravo penin po Charmat metodi. Kvasovke odlikuje intenzivna proizvodnja arom belega sadja in citrusov. | 0,5 kg | Osnovno vino: 10-20 g/hl |
Sekundarna fermentacija: 10-20 g/hl | |||
Blastosel VS (S.bayanus) | Za refermentacijo. Za lažja rdeča in rose vina z veliko svežine oziroma za peneča vina. | 0,5 kg | 15-25 g/hl normalni pogoji |
30-40 g/hl težki pogoji ali | |||
zaustavljena fermentacija |
Produkt | Opis | Pakiranje | Priporočeno doziranje |
La Claire EM2 | Za sortna bela vina, vinifikacijo belega grozdja bogatega na terpenskih aromatičnih prekurzorjih. Počasna fermentacija. | 0,5 kg | 10-25g/hl normalni pogoji |
30-50g/hl težki pogoji ali | |||
zaustavljena fermentacija | |||
La Claire T73 | Za pridelavo svežih rdečih vin in rose vin. Izrazite sadne arome. | 0,5 kg | 10-25g/hl normalni pogoji |
30-50g/hl težki pogoji ali | |||
zaustavljena fermentacija | |||
La Claire SP665 | Za pridelavo penečih vin po klasični metodi. Za vina z ostankom sladkorja. | 0,5 kg | 10-25g/hl normalni pogoji |
30-50g/hl težki pogoji ali | |||
zaustavljena fermentacija | |||
La Claire CGC62 | Za rdeča in rose vina. Izrazita produkcija fermentacijskih arom. Odpornost na nizke temperature in višjo stopnjo alkohola omogoča uporabo tudi za sekundarno fermentacijo. | 0,5 kg | 10-25g/hl normalni pogoji |
30-50g/hl težki pogoji ali | |||
zaustavljena fermentacija |
Produkt | Opis | Pakiranje | Priporočeno doziranje |
IOC 18-2007 | Za penine po klasični ali tankovski metodi, primarna in sekundarna fermentacija. Dobre fermentacijske sposobnosti ne glede na spreminjajoče se pogoje. | 0,5 kg | 10 – 20 g/hl bela vina |
20 – 25 g/hl rdeča vina | |||
10 -20 g/hl za zaustavljeno fermentacijo | |||
10 – 20 g/hl fermentacija v steklenici (kot kultura) | |||
IOC B2000 | Za sveža bela in rose vina. Do izraza pride sortna aroma in vrstne značilnosti trte. Za bela vina, kjer želimo poudariti svežino in sortnost, pri rose vinih pa poudari arome svežega sadja in cvetlične arome. | 0,5 kg | 20 g/hl mošta |
IOC Fresh Rose | Za rose vina. Izražena aroma rdečega sadja in cvetlične arome. Pripomore k zmanjšanju občutka kislosti in grenkobe. | 0,5 kg | 20 – 25 g/hl mošta |
IOC B9001 | Za rdeča vina namenjena staranju. Visoka produkcija sekundarnih in terciarnih arom, ki s časom pridobivajo na polnosti in intenzivnosti. Med fermentacijo sprošča glicerol, kar pripomore k polnosti okusa staranih vin. | 0,5 kg | 10 – 20 g/hl mošta |
IOC Fizz + | Za pripravo penin po Charmat metodi. Fermentacijske karakteristike kvasovk omogočajo boljšo tvorbo mehurčkov kot tudi primarno fermentacijo. Dobra produkcija sadnih arom. | 0,5 kg | 10 – 20 g/hl mošta, kot starter kultura |
IOC Be Thiols | Specialna kvasovka za proizvodnjo vin z bogato sadno karakteristiko. Primerna za vina, pri katerih želimo poudariti tiolno noto. | 0,5 kg | 20-25 g/hl |
IOC Be Fruit | Specialna kvasovka za proizvodnjo vin z bogatimi estrskimi aromami (rdeče sadje, ananas in cirusi). Primerna tako za rdeča in bela vina. | 0,5 kg | 20-25g/hl |
Produkt | Opis |
Ecobiol | Mešanica diamonijevega fosfata, amonijevega sulfata, celičnih sten kvasovk in celuloze. |
Ecobiol Blanc | Velika količina celičnih sten kvasovk v kombinaciji z glutationom, kar pripomore k mehkobi in zaokroženosti arome in deluje antioksidativno. |
Ecobiol Pied de Cuve | 100% dušik iz celičnih sten kvasovk. Pripomore k boljši hidraciji kvasovk, vsebuje pa še esencialne maščobne kisline in sterole, ki so potrebni v procesu fermentacije. |
Ecobiol Perlage | Mešanica diamonijevega fosfata in celičnih sten kvasovk. |
Ecobiol Rouge | Velika količina celičnih sten kvasovk v kombinaciji z manoproteini, kar pripomore k mehkobi in zaokroženosti arome in stabilizaciji barve. |
Actibiol | Mešanica diamonijevega fosfata, amonijevega sulfata in tiamina. |
Actibiol Plus | Mešanica diamonijevega fosfata, amonijevega sulfata, celuloze in tiamina. |
Activit | Diamonijev fosfat, neaktvne kvasne celice in tiamin. Vir lahko dostopnega dušika in vitaminov in deluje kot detoksikator. Razmerje komponent je primerno za tretiranje moštov, ki niso v najboljši kondiciji. |
Activit O | Organsko hranilo za višji nivo fermentacije. Vsebuje inaktivne kvasne celice in tiamin. Velik delež kvasnih celic pa je vir vitaminov in vpliva na razvoj aromatskih komponent med fermentacijo. |
Fosfovit | Mešanica fosfata in tiamina, primerno tudi za organska vina. |
Diamonijev fosfat | Vsebuje lahko dostopen dušik, ki je potreben za rast in razmnoževanje kvasovk. |
Produkt | Opis |
Zimopec PML | Pektolitični encimski preparat, ki omogoča optimalen izkoristek pri stiskanju grozdja. Uporaba pri hladni maceraciji aromatičnega belega grozdja. |
Zimopec P110 L | Visoko aktiven pektolitični encimski preparat, ki omogoča učinkovitejše bistrenje mošta ter lažjo naknadno filtracijo. |
Zimopec PX5 | Pektolitični encimski preparat s sekundarno hemicelulazno aktivnostjo. Izboljša ekstrakcijo barve in ohranja arome med stiskanjem rdečega grozdja. |
Zimopec PXL 09 | Pektolitični encimski preparat s sekundarno hemicelulazno aktivnostjo. Uporaba Zimopec PXL omogoča učinkovitejše bistrenje mošta, ki je stiskan pod visokimi pritiski in izboljša ekstrakcijo barve med maceracijo rdečega vina. |
Eno&zymes Clearspeed | Pektolitični encim za bistrenje belih moštov. |
Eno&zymes Sweetpress | Za ekstrakcijo aromatskih komponent iz belih in rdečih moštov. |
Eno&zymes Truecolor | Za maceracijo rdečega grozdja, ekstrakcijo barve. |
Eno&zymes Evolutionplus | Granulirani pektolitični encim za izluževanje barve in arome tako belih, rose kot tudi rdečih vin. |
Fermentacijski tanini in manoproteini
Produkt | Opis |
Cromox G | Mešanica galotaninov in quebracho taninov za stabilizacijo barve za grozdje, ki ga je napadel Botrytis. |
Cromofix SR | Tanin (quebracho) za stabilizacijo barve. |
Gallotan G | Galotanin za bele in rose mošte, preprečuje oksidacijo. |
Tanin Bouquet R 36 | Tanin lesa češnje za rdeča in rose vina, poudari arome rdečega sadja, hkrati pa pripomore k stabilizaciji barve. Tanine dodamo v roku 48 ur od inokulacije s kvasovkami. |
Tanin Bouquet B 45 | Tanin lesa limone za bela in rose vina, poudari arome citrusa in deluje antioksidativno. Tanine dodamo v roku 48 ur od inokulacije s kvasovkami. |
Bouquet B 49 | Mešanica taninov in celične stene kvasovk za poudarjanje arome tropskega sadja belih in rose moštov ter oksidativno stabilnost. |
Mann Bouquet R 16 | Celične stene kvasovk, manoproteini in tanini za rdeče mošte. Poudarijo arome rdečega sadja (maline, ribez...) ter poudarijo sladkobo in mehkobo. |
Mann Bouquet B 19 | Celične stene kvasovk z glutationom in tanini za bele in rose mošte. Poudarja sadne in cvetlične arome ter ščiti pred oksidacijo. |
Produkt | Opis |
Privilege Noir | Mešanica različnih podvrsti lesa hrasta. Tanin poudari aromo rdečega in črnega sadja in daje vinu polnost. |
Privilege Bleu | Mešanica različnih podvrsti lesa hrasta. Tanin poudari aromo kokosa, čokolade, kave, vinu daje polnost ter strukturo. |
Essential PEP | Tanin grozdnih pečk belega grozdja. Poudari sortne značilnosti vina. |
Essential PEL | Tanin grozdnih kožic. Poudari svežino v aromatiki, vinu daje polnost in ravnotežje. |
Essential Fresh | Mešanica različnih galotaninov. Poudari svežino vina in mineralnost. |
Essential Oak Barrel | Tanin hrasta, ki poudari aromo kokosa in vanilje. Vinu daje strukturo in polnost. |
Essential Oak Strong | Mešanica taninov hrasta. Poudari aromo tobaka in sladkega korena. Intenzivnost arome ter zaokroženost. |
Essential Oak Sweet | Tanini lesa hrasta. Poudarijo arome vanilje in medene note. Poveča občutek sladkosti vina in ga uravnoteži. |
Essential Passion | Tanin različnih vrst lesa. Poudari sortnost rdečih vin in arome rdečega sadja. |
Essential Oak Progress | Mešanica taninov različnih vrst hrasta, povečanje občutka sadnosti in zaznave sladkosti. |
Essential Free Off | Tanin neožganega lesa hrasta. Pomaga pri reševanju problemov povezanih z reduktivnostjo vina. |
Essential Free Veg | Tanin lesa eksotičnih vrst dreves. Omili zelene in astringentne note vina. |
Produkt | Opis |
Ultima Soft | Specifični manoproteini kvasovk v prahu. Vino zaokrožijo, mu dajo polnost in dolžino. Omilijo zelene note, ki so lahko posledica nezrelih taninov. |
Ultima Fresh | Specifični manoproteini kvasovk v prahu, ki v vinu poudarijo svežino in omilijo grenkobne note ter poudarijo sladkost. Zelo primerni tudi za dodatek peninam v ekspedicijski liker. |
Ultima Ready Life | Tekoč manoproteinski preparat, ki se združuje z aromatskimi komponentami vina. Ker gre za specifično frakcijo manoproteina, le ta podaljša obstojnost arome v steklenici. Ultima Ready Life vino uravnoteži, mu poveča dolžino in občutek sladkosti. |
Produkt | Opis |
E-Benthon Extra | Aktivni bentonit z visoko učinkovitostjo odstranjuje beljakovine; za stabilizacijo moštov in vin. |
Pentagel | Specialni bentonit z veliko aktivnostjo. Uporabljamo ga pri bistrenju in stabilizaciji vin, pri bistrenju sokov, napitkov, sadnih moštov, kisa in drugih napitkov. |
Xiles 40 | Kakovostna koloidna raztopina silicijevega dioksida, ki se uporablja pri bistrenju moštov. |
Instant gel 45 | Je zelo čista 45 % raztopina želatine, primerna za čiščenje moštov in vin. |
Instant Gel | Je zelo čista 30 % raztopina želatine, primerna za čiščenje moštov in vin. |
Alpha Caseinate | Je zelo topen kazeinat in je namenjen odstranjevanju taninskih in fenolnih snovi. |
Caseo Cell | Je sestavljeno čistilno sredstvo, ki se ga uporablja med postopkom fermentacije. Sestavljajo ga kalijev kazeinat, montmorilonit in alfa celulozna vlakna. |
Caseo Star | Je specifično sestavljeno čistilno sredstvo za mošt in bela vina. Za obdelavo oksidiranih belih vin in preprečevanje oksidacije in motnosti. |
NO OX | Bistrilno in stabilizacijsko sredstvo na osnovi hitozana za odstranjevanje nestabilnih fenolnih not med fermentacijo. Sestavlja ga hitozan in neaktivni bentonit za boljše posedanje. Sredstvo je učinkovita alternativa kazeinu in je nealergeno. |
Qi UP | Sredstvo na osnovi hitozana za bistrenje vin med postopkom flotacije. Zaradi rastlinskega izvora je alternativa želatini. Sestavlja ga hitozan in grahove beljakovine. |
Sorbenol | Čisti kalijev sorbat s fungistatičnim delovanjem, mikrobiološki stabilizator, ščiti vino pred refermentacijo po stekleničenju. Dodaja se ga v že stabilizirano vino tik pred stekleničenjem. |
Ready- Gum 20 -Gumi arabika | Gumi arabika visoke kakovosti. Vinu daje polnost in mehkobo ter pri tem ne spremeni njegove filtrabilnosti. Učinkuje kot zaščitni koloid in preprečuje nestabilnost. |
Ready Gum L – Gumi arabika | Gumi arabika visoke kakovosti. Stabilizacija na železo, baker in barvne komponente. Učinkuje kot zaščitni koloid in preprečuje nestabilnost. |
Crystal balance (CMC) | Specialni proizvod za preprečevanje izločanja vinskega kamna po stekleničenju vina. |
Crystal balance Sol. 5% (CMC) v raztopini | 5 % raztopina karboksi metil celuloze (CMC), tekoči specialni proizvod za preprečevanje izločanja vinskega kamna po stekleničenju vina. |
Crystal balance Sol. 5% (CMC) v raztopini | 10 % raztopina karboksi metil celuloze (CMC), tekoči specialni proizvod za preprečevanje izločanja vinskega kamna po stekleničenju vina. |
Citronska kislina | Visoko prečiščena citronska kislina za zaščito vina pred kemično oksidacijo ter za stabilizacijo. |
Vinska kislina | Visoko prečiščena L(+) vinska kislina. |
PVPP | Specialno sredstvo za izboljšanje senzoričnih lastnosti pri predelavi vin. Odstranjevanje fenolnih spojin in oksidativnih not. |
Drenopor filter S | Uporablja se kot predsloj pri globinskih filtracijah. Odlikuje ga visoka vsebnost alfa-celuloznih vlaken. |
Drenopor filter M | Uporablja se kot predsloj pri globinskih filtracijah in ju odlikuje visoka vsebnost alfa-celuloznih vlaken. |
Ferroblock | Večnamenski antioksidant, za preprečevanje oksidacije vina (citronska kislina, askorbinska kislina, kalijev metabisulfit). |
Tetracomplex | Sestavljeno sredstvo za razkis belih, rose in rdečih vin. Zmanjšuje prekomerno kislost in tako izboljša organoleptične lastnosti ter harmoničnost vina. |
Gelatina Atomizzata | Atomizirana želatina |
Gelatina Polvere | Želatina v prahu |
Potassio Bicarbonato | Kalijev bikarbonat |
OxyLess U (grozdje) | Antioksidant grozdja, ki preprečuje oksidacijo občutljivih spojin belega in rdečega grozdja. |
OxyLess M (mošt) | Antioksidant mošta, ki ščiti sortno aromo med in po fermentaciji belih in rose vin. |
OxyLess V (vino) | Antioksidant vina, ki preprečuje oksidacijo rdečih in belih vin v času pretakanja. |
Kontaktna oseba
Tomaž Trebše
Telefon: +386 (0)1 47 41 116
Mobilni telefon: +386 (0)41 334 724
E-mail: tomaz.trebse@commerce-lj.si