Zagon polnilne linije CIMEC v pivovarni Mali Grad

Predstavljamo vam prvi zagon polnilne linije za stekleničeno pivo našega partnerja CIMEC. V letu 2019 se je proizvodni obseg našega kupca, pivovarja Mali Grad, povečal toliko, da z ročnim polnilcem niso več mogli zadostiti ustreznim proizvodnim kapacitetam in kakovosti stekleničenega piva. Zato so se odločili za investicijo v sodobnejšo in bolj avtomatizirano polnilno linijo, ki bi zagotavljala količine, ustrezno kakovost in bi razbremenila zaposlene v pivovarni. Z našim partnerjem, italijanskim proizvajalcem polnilnih linij CIMEC, smo se odzvali na povpraševanje in kupcu ponudili ustrezno rešitev.

Polnilna linija je bila izbrana, prostor za namestitev in zagon pripravljen. A ker je svetovna epidemija v letošnjem letu močno vplivala na vso industrijo, tudi živilsko, je pri zagonu prišlo do precejšnjega zamika. Zaradi zaprtja mej in proizvodnje smo linijo namesto v zgodnji pomladi lahko dostavili, in namestili spomladi, zagnali skupaj s tehnikom Cimeca-a pa šele v zgodnjem poletju. A nič ne de, linija je pričela z obratovanjem ravno pravi čas pred pričetkom največje sezone piva, ki se je letos edinstvenim pogojem navkljub izkazala za odlično.

Za kakšno polnilno linijo se je odločil naš kupec? Relevantne tehnične specifikacije si oglejte spodaj:

  • Izobarična polnilna linija za steklenice 0,33 in 0,5 l.
  • Monoblok
  • Max. število steklenic: 600 steklenic/uro pri 0-4°C
  • 6 polnilnih glav z DPS ventili (tehnologija, ki omogoča zmanjšanje oksidacije saj pred polnenjem ventil izvede dvostopenjsko vakumiranje in prepihovanje stekledice s Co2) – polnilni ventil natančno odmeri volumen piva v steklenici in s tem zmanjša izgube piva pri polnjenju na minimum.
  • Mozirka (tanek vodni curek, ki pivo speni do grla in s tem dodatno zmanjša možnost oksidacije)
  • Ena zapiralna enota

Celotna linija je avtomatizirana in opazovana s fotocelicami, krožna rotacijska miza na koncu linije omogoča visoko stopnjo avtonomije obratovanja in nemoteno obratovanje brez nepotrebnih zastojev ob prisotnosti le enega upravljavca linije.

Poglejte si še spodnji video delovanja polnilne linije:

Proizvajalec Cimec se primarno ukvarja s proizvodnjo polnilnih linij za steklenice in pločevinke, izpiralcev in zapiralcev. Obenem lahko ponudi visoko kakovostne etiketirke za živilsko, kozmetično in kemično industrijo.

Če imate glede polnilnih linij za pivo ali pa kakšen drug produkt (npr. vodo, brezalkoholne pijače, vino) vprašanje , smo vam na voljo na: domen.verbic@commerce-lj.si