Tehnologija ONEbyONE™ za detekcijo TCA v zamaških

Pluta predstavlja enega najbolj cenjenih darov narave. Že tri stoletja si pluta v kombinaciji z vinom zagotavlja zavidljivo mesto v svetu kulturnih referenc. Za mirna in peneča vina vam ponujamo zamaške iz plute različnih kakovostnih razredov portugalskega proizvajalca M.A.Silva. Podjetje z vertikalno integracijo zagotavlja kakovost plute od drevesa pa vse do zamaška v steklenici vina. V zadnjih 48 letih se je uvrstilo med vodilne na področju razvoja in proizvodnje čistilne tehnologije za pluto.

Če pridelujete vina najvišje kakovosti, vam svetujemo plutovinaste zamaške najvišjih dveh kakovostnih razredov. Obenem je za dodatno varnost proizvajalec M.A.Silva razvil metodo za testiranje vsebnosti TCA (2,4,6-trikloroanizol), ki v previsokih koncentracijah povzroča t.i. vonj po zamašku.

Gre za avtomatiziran proces, ki temelji na spektroskopiji, na voljo pa je, kot že omenjeno, za zamaške najvišje kakovosti. Tehnologija je v skladu s standardom ISO 20752, ki mora zagotavljati, da je vsebnost prostega TCA pod mejo detekcije (< 0,5 ng/L).

Omenjeni avtomatiziran proces opravlja patentirana naprava, ki sprejme in testira vsak zamašek posebej. Ob spremembi temperature s pomočjo plinske spektroskopije izmeri vsebnost hlapnih komponent v posamezni komori, s pomočjo korelacijskih enačb pa se pridobi informacija o vsebnosti TCA v zamašku. Test opravijo le zamaški, ki vsebujejo TCA v vrednostih pod mejo detekcije (< 0,5 ng/L).

Proizvodnja zamaškov teče 7 dni na teden v dveh izmenah. Na dan M.A.Silva proizvede 60.000-80.000 zamaškov, kar na leto pomeni 20.000.000 zamaškov, ki so bili pregledani  z ONEbyONE tehnologijo in ustrezajo standardu ISO 20752.

Za dodatno varnost na tedenski ravni naključno vzorčijo 15.000 zamaškov in jih dodatno analizirajo z validiranimi laboratorijskimi testi.

Vabimo vas, da si spodaj ogledate kratek posnetek, ki prikazuje delovanje patentiranega stroja ONEbyONE.

Spodaj lahko s klikom na črn gumb prenesete predstavitveni letak tehnologije ONEbyONE™.

Če želite več informacij o zamaških M.A.Silva ali sami tehnologiji ONEbyONE, z veseljem odgovorimo na vaša vprašanja in skupaj poiščemo rešitev. Pišite nam na blaz.rozman@commerce-lj.si.