Šivalne igle

Podjetje Groz Beckert je eden vodilnih proizvajalcev šivalnih igel po svetu. Ne glede na to ali uporabljate tekstil, usnje ali druge materiale, bodo njihovi izdelki poskrbeli za lepo zaključene šive, saj se lahko pohvali z prvovrstno kakovostjo. Preizkusite naše izdelke in se iz prve roke prepričajte, da kvalitetna šivalna igla bistveno vpliva na produktivnost, kakovost šiva ter nežno obdelavo materialov.

Najpomembnejša lastnost šivov je, da so prožni, poleg tega pa morajo izpolnjevati ne le praktične lastnosti, ampak tudi estetske zahteve. Podjetje Groz Beckert ponuja pravo iglo za vsak šiv, vse od standardnih aplikacij do posebnih zahtev. Preverjena kakovost in inovativne rešitve podjetja bodo vaše oblačilo naredile popolno.

Tukaj najdete kratko predstavitev igel glede na njihovo uporabnost:

1. Oblačilna industrija

Okrogle konice se uporabljajo za šivanje tkanih, pletenih ali polstenih materialov.

Posebno zasnovan mehanizem t. i. Loop Control je poznan po edinstveni geometriji šivalne igle, ki zagotavlja popolno tvorbo zanke, visoko raven stabilnosti igle, manj loma in poškodbe konice ter izboljšan videz šiva.

Velika posebnost pri Groz Beckert je šivalna igla GEBEDUR.  Pri zahtevnejših šivalnih postopkov, trših materialov in kombinaciji različnih materialov,  pogosto prihaja do obrabe konice, pri igli GEBEDUR pa poseben površinski premaz iz titanovega nitrida poveča odpornost proti obrabi in zagotavlja daljšo življenjsko dobo šivalne igle.

2. Usnje in tehnični tekstil

Pri delu z usnjem ni odločilna le trajnost šivov, temveč je zelo pomemben tudi njihov videz, ki pogosto sledi trendom modne industrije. Čevlji nas nosijo po svetu že tisočletja, kot sandali, športni čevlji, elegantni čevlji ali kot zaščitni čevlji. Zelo pomembno je, da so odporni na obrabo in da so vzdržljivi. Šivalne igle podjetja Groz Beckert pripomorejo k izpolnjevanju vseh zahtevanih lastnosti.

izboljšanje enakomernosti šivov je bila razvita posebna igla SAN 12, ki poskrbi za dosleden in vizualno privlačen videz šiva in se uporablja predvsem v avtomobilni in pohištveni industriji.

Pogosto se soočamo tudi s tehničnimi tekstilijami, kjer so poleg estetskega videza pomembne tudi funkcionalne lastnosti. Pogosto se uporabljajo zelo trdi materiali, ki postavljajo visoke zahteve za šivalno iglo. V ta namen je podjetje Groz Beckert razvilo posebno aplikacijsko iglo SAN 5, ki zmanjšuje težave pri šivanju tehnično zahtevnih materialov.  Poleg te obstaja tudi izboljšana igla, tako imenovana SAN 5.2, ki še dodatno poveča zanesljivost, zlasti pri večsmernem šivanju.

3. Vezenje

Podjetje Groz Beckert ponuja tudi šivalne igle za vezenje, ki prinašajo brezhibne rezultate tudi pri zelo visoki hitrosti vezenja in pri uporabi različnih vrst materialov.

Uporablja se igelni sistem DB x K5, ki je bil posebej zasnovan za uporabo v visoko zmogljivih strojih. Glavni cilj je zmanjšanje trganja sukanca ter največja možna zaščita tkanine in pletenine. Nadgradnja standardne igle za vezenje pa je aplikacija GEBEDUR, ki je primerna za trše vezenine.