Nova linija mikrogranuliranih zamaškov M.A.Silva NEOTECH

Podjetje M.A.Silva je v svetu plute prisotno že več kot 48 let in s pridom izkorišča sinergijo med naravo in industrijo. Njihov cilj je seveda postati merilo kakovosti na področju plutovinastih zamaškov. S ciljem po nenehnih izboljšavah, zmanjšanju odpadka in zadovoljevanju potreb na trgu so se odločili posvetiti tudi intenzivnemu razvoju tehnologije za proizvodnjo mikrogranuliranih zamaškov.

Pri proizvodnji plutovinastih zamaškov se uporablja skrbno izbrana pluta iz gozdov plutovcev v Alenteju. Neobdelane kose izbrane plute s serijo mehanskih operacij zmeljejo na granule enakih velikosti. Ko je enkrat dosežena želena velikost, se granul mehansko ne obdeluje več, temveč se jih transportira in obdeluje s pomočjo zraka in vibracij. To omogoča, da granule ohranijo elastičnost.

V pričetku 2021 so zagnali popolnoma prenovljeno proizvodno linijo za sterilizacijo granul v mikrogranuliranih zamaških. Tako imenovani Proces NEOTECH uporablja kontrolirano paro in pritisk, da izžene TCA in druge hlapne komponente, ki se še nahajajo v granulah, pod mejo detekcije. Z omenjenim postopkom se tudi izognejo uporabi kemičnih topil.

Celoten proces je avtomatiziran in kontinuiran s pomočjo vibracijskih tehnik transporta, brez nepotrebnega, kar eliminira praktično vse tveganje za navzkrižno kontaminacijo.

Iz granul s pomočjo individualnih kalupov nastanejo zamaški, ki svojo pot nadaljujejo v še končni proces čiščenja in sušenja. Na koncu proizvodne linije vas tako pričakajo skrbno izbrani in visoko kakovostni tehnični zamaški iz mikrogranulirane plute, v katerih je vsebnost TCA pod mejo detekcije ( < 0,5 ng/l – v skladu z ISO 20752). Na vašo željo se na njih pojavi še vaš žig, s katerim svoje kupce pozdravite ob vsakem odprtju vaše najboljše buteljke.

Spodaj si lahko ogledate hodogram proizvodnega procesa tehničnih zamaškov iz mikrogranulirane plute:

Se vam poraja kakršnokoli vprašanje ali bi želeli ponudbo? Pišite nam na blaz.rozman@commerce-lj.si