Nadzorujte kakovost vaše čokolade

Iščete rešitev za nadzor kakovosti vhodne surovine tekoče čokolade ali končnega produkta, v čim večji meri povrniti čokolado iz različnih delov proizvodnje ali prečistiti preostanek čokolade, ki se je vrnila z oblivanja? Spoznajte tehnologijo, ki vam to omogoča.

Naj vam predstavimo Russell Finex, vodilnega proizvajalca visoko kakovostne tehnologije industrijskega sejanja. Oblikuje in proizvaja vibracijska sita, separatorje, ultrazvočne sisteme za odmaševanje mrež in različne samočistilne filtre. Spodaj si preberite več o samočistilnem filtru Russell Eco, njegovem delovanju in možnih aplikacijah.

Samočistilni filter Russell Eco je zasnovan tako, da ustreza zahtevam predelave v vseh panogah. Gre za inovativno tehnologijo separacije, ki zagotavlja enostavno odstranjevanje onesnaževal iz tekočega produkta. Edinstven čistilni sistem SpiroKlene ™ in zamenljiv filtrirni element iz nerjavečega jekla pa omogočata neprekinjeno in zanesljivo filtracijo do 10 mikronov (mikrometrov). Ta sistem odpravlja potrebo po ustavitvah proizvodnje zaradi zamenjave filtrirnih medijev, npr. filtrskih vreč in/ali sveč.

V spodnjem videu si poglejte princip delovanja samočistilnega filtra.

Princip delovanja samočistilnega filtra Russell Eco

S širokim naborom različnih modelov  samočistilni filter Russell Eco zelo vsestransko in učinkovito filtrira kateri koli tekoči produkt, če se osredotočimo na živilsko industrijo – od tekoče čokolade, medu, olja, pa do različnih premazov. Ne glede na vaše zahteve ima Russell Finex popolno industrijsko filtracijsko rešitev za vaše potrebe.

Naj omenimo zgolj nekatere prednosti samočistilnega filtra Russell Eco:

  • Zaščita osebja: sistem je popolnoma zaprt, kar po eni strani zaščiti vašega operaterja pred izhajanjem nevarnih snovi, kot so hlapi.
  • Zaščita produkta: zaprt sistem po drugi strani zaščiti vaš produkt, saj se zmanjša tveganje za kontaminacijo s strani operaterja.
  • Večja produktivnost: s samočistilno zasnovo, ki odpravlja zaustavitve proizvodnje za menjavo filtrskih medijev, se poveča proizvodna kapaciteta filtracije.
  • Manjši odpadek in stroški obratovanja: samočistilni filter odpravlja potrebo po zamenjavi filtrskega medija in stroške odstranjevanja, zmanjšuje izgubo produkta, stroške dela in čas izpada.

Zanimiva aplikacija v živilski industriji je ravno tekoča čokolada. Ne glede na to, ali želite nadzorovati kakovost vhodne surovine ali končnega produkta, v čim večji meri povrniti čokolado iz različnih delov proizvodnje ali prečistiti preostanek čokolade, ki se je vrnila z oblivanja, samočistilni filter Russell Eco predstavlja idealno rešitev. V proizvodnem procesu tekoče čokolade namreč predstavlja ključno orodje za odstranjevanje onesnaževal in nadzor kakovosti vaše tekoče čokolade.

Izpostaviti gre predvsem učinkovitost po postopku konširanja in oblivanja ter seveda pri nadzoru po polnjenju oz. praznjenju vstopnih/izstopnih tankov. Filter uporablja edinstven sistem (SpiroKlene ™), ki neprekinjeno čisti filtrske elemente iz nerjavečega jekla za večkratno uporabo. Isti sistem odstranjuje tudi prevelika onesnaževala, ki bi te elemente lahko zamašila, kar omogoča optimalno učinkovitost, boljšo pretočnost in neprekinjeno delovanje.

Če proizvajate in predelujete kakavovo maso, kakavovo maslo ali tekočo čokolado, vam Russell Eco Filter nudi zanesljivo rešitev.

V kratkem videu spodaj si oglejte praktično aplikacijo samočistilnega filtra Russell Eco.

Praktična aplikacija samočistilnega filtra Russell Eco v industriji čokolade

Želite izvedeti več o rešitvah, ki jih v proizvodnji čokolade ponuja proizvajalec Russell Finex? Prenesite si letak s predlaganimi rešitvami.

Kot omenjeno, pa je samočistilni filter možno uporabiti tudi v drugih vejah industrije, od kemijske, farmacevtske, pa do tehnologije barv/lakov in odpadnih vod. Se pri proizvodnji soočate z izzivi ločevanja trdnih delcev in tekočih produktov/polproduktov? Kontaktirajte nas in skupaj poiščimo ustrezno rešitev.