MEDVLOGE FREUDENBERG  IN SUKANCI AMANN ZA VEZENJE

Vezenje je priljubljen način dekoracije vseh vrst oblačil,  lahko pa je tudi odličen način za ustvarjanje. Na kvaliteto vezenja in  izgled pa močno vplivajo pravilna izbira podložnega materiala,  izbira sukanca, šivalne igle ter prav tako osnovnega materiala.

Podlaga za vezenine Freudenberg Performance Materials omogoča enostavno in zanesljivo vezenje na vse vrste tkanin, vključno s tistimi iz visoko raztegljivega frotirja, občutljivih tkanin in debelih materialov .

Podloge za trganje

Podloge za vezenje Tear away imajo visoko vsebnost lesne mase in kratko dolžino vlaken. Pomagajo doseči popolno vezenje brez deformacij in jih je mogoče enostavno odtrgati po končanem procesu vezenja. To omogoča doseganje zelo lahkih in fleksibilnih oblik vezenja.

Podloge za odrez

Odrezane podlage za vezenje se pogosto izberejo za večje vzorce vezenin. Stabilizirajo celoten proces vezenja in pomagajo doseči optimalen rezultat vezenja. Ko je postopek vezenja končan, se prekrivajoči se deli preprosto odrežejo. Rezultat vezenja je bolj stabilen kot pri odtrganju.

Podloge topne  v hladni vodi

Vezenine na spodnjem perilu morajo biti lahke, prožne in transparentne, to dosežemo z podlogo, ki pomaga stabilizacijo, nato pa jo odstranimo z hladno vodo.

Freudenberg  podlage za vezenje, topne v hladni vodi, zagotavljajo popoln rezultat vezenja in se enostavno sperejo. Pri frotirju je vodotopna medvloga nameščena na vrhu materiala. Ni zank, ki bi motile izvezen dizajn, podlago pa je mogoče zlahka sprati, ne da bi pri tem ostali ostanki.

Kot osnovni sukanec se uporablja Isacord 40, ki je na voljo v zelo široki barvni paleti. Še posebno v prazničnem času pa je zelo priljubljen kovinski sukanec Isamet, ki je na voljo v zlatih, srebrnih, bakrenih in drugih odtenkih. V kolikor želite na vezenini doseči mat efekt, vam priporočamo sukanca Saba in Rasant. Za vezenje na  usnje sukanec Serafil in Serafil Fine. Sukanec, ki se sveti v temi Isa-Texlight, negorljivi sukanci N-tech, N-tech CS, A-tech CS, ki so primerni za negorljive vezenine.

https://www.amann.com/application/embroidery/

Alenka Brezovnik
Komercialist
Phone: +386 1 47 41 107 +386 51 259 973
Tina Marčič
Komercialist
Phone: +386 41 313 052