Materiali za izdelavo prototipov, modelov in kalupov

BASE Materials ponuja visoko kakovostne izdelke iz polimerov in etrov, ki se lahko uporabljajo  kot podpora  procesom modeliranja in izdelavi prototipov v različnih tehnično zahtevnih segmentih industrije kot so: avtomobilsko-motoristični sektor, letalski segment, navtiki, livarstvu in drugih.

Njihove  tehnične rešitve zagotavljajo celovito podporo proizvodnemu procesu in temeljijo na izdelavi poliuretanskih (PU) in epoksidnih (EP) plošč, ter proizvodnji dodatkov za njihovo obdelavo.

PU segment predstavljajo: (1) kvalitetne PU plošče z nizko gostoto,  namenjene predvsem široki uporabi; (2) PU plošče za modeliranje, ki se uporabljajo pri vakuumskem oblikovanju, livarstvu in procesih izdelave kalupov; (3) vložkih in orodjih s pomočjo katerih oblikujemo različna kladiva (orodja), modele in kalupe.

EP segment je osnovan na kaljenih epoksidnih ploščah in modelirnih materialih, ki jih odlikujejo dobre tehnične lastnosti in stabilno obnašanje v primerih izpostavljenosti različnim temperaturnim deviacijam.