IOC BoreAL – v vročem poletju vetrič svežine za vaše grozdje!

Želite preprečiti mlečnokislinsko fermentacijo?

Želite zmanjšati pH in povečati kisline na naraven način?

Potem odkrijte nov način acidifikacije.

Naš partner, Perdomini-IOC  je iz vinogradov izoliral nov sev kvasovke, ki lahko pomaga na naraven način uravnavati pH v vašem moštu. Naj vam predstavimo IOC BoreAL.  Gre za komercialno ime predfermentativne kvasovko vrste Lachancea thermotolerans, njena posebnost pa je, da sladkor presnavlja v mlečno kislino in s tem vpliva na spremembo pH.

Proizvedena mlečna kislina tako učinkovito vpliva na ravnotežje svežine in pripomore k večji zaokroženosti vina. Zaradi edinstvenega metabolizma IOC Boreal prav tako prispeva k aromatični kompleksnosti, s povečanjem celokupnih kislin pa pripomore tudi k večji mikrobiološki stabilnosti.

Na kratko v nekaj alinejah lastnosti, več pa si lahko preberete v tehničnem listu na povezavi spodaj:

  • Vrsta: Lachancea thermotolerans.
  • Toleranca na alkohol: <10% vol.
  • Toleranca na SO2: v rdečih vinih dodano žveplo <40 mg/L. V belih in rosé vinih: prosti SO2 <15 mg/L.
  • Potencial alkoholne fermentacije: nizek
  • Potencial proizvodnje mlečne kisline: < 12 g/L
  • Potrebe po dušiku: visoke
  • Optimalna temperatura za razvoj kislin: 18-25°C
  • Lag faza: kratka
  • Proizvodnja hlapnih kislin: nizka
  • Proizvodnja SO2: zelo nizka
  • Proizvodnja acetaldehida: zelo nizka
  • Proizvodnja glicerola: visoka
  • Proizvodnja pene: zelo nizka
  • Inhibicija mlečnokislinskih bakterij

V laboratorijskem okolju so IOC BoreAL testirali na Merlot-u 2018 in 2019. V času T0 so inokulirali 20 g/hl IOC Boreal in 25 g/hl IOC 18-2007 48 ur kasneje (kvasovke so nahranili v času T0 in po 1/3 alkoholne fermentacije). Na koncu alkoholne fermentacije so izmerili vrednosti mlečne kisline in pH. IOC Boreal proizvede do 12 g/L mlečne kisline, kar pomeni zmanjšanje pH vrednosti do 0,5.

Lepo vabljeni k testnemu naročilu! A ker gre letos za testno proizvodno serijo, so količine, ki jih imamo na voljo, omejene, zato pohitite!

Za morebitna vprašanja sem vam na voljo na:
GSM: 051 630 -306
E-mail:blaz.rozman@commerce-lj.si