Želite preprečiti mlečnokislinsko fermentacijo?
Želite zmanjšati pH in povečati kisline na naraven način?
Potem odkrijte nov način acidifikacije.
Naš partner, Perdomini-IOC je iz vinogradov izoliral nov sev kvasovke, ki lahko pomaga na naraven način uravnavati pH v vašem moštu. Naj vam predstavimo IOC BoreAL. Gre za komercialno ime predfermentativne kvasovko vrste Lachancea thermotolerans, njena posebnost pa je, da sladkor presnavlja v mlečno kislino in s tem vpliva na spremembo pH.
Proizvedena mlečna kislina tako učinkovito vpliva na ravnotežje svežine in pripomore k večji zaokroženosti vina. Zaradi edinstvenega metabolizma IOC Boreal prav tako prispeva k aromatični kompleksnosti, s povečanjem celokupnih kislin pa pripomore tudi k večji mikrobiološki stabilnosti.
Na kratko v nekaj alinejah lastnosti, več pa si lahko preberete v tehničnem listu na povezavi spodaj:
V laboratorijskem okolju so IOC BoreAL testirali na Merlot-u 2018 in 2019. V času T0 so inokulirali 20 g/hl IOC Boreal in 25 g/hl IOC 18-2007 48 ur kasneje (kvasovke so nahranili v času T0 in po 1/3 alkoholne fermentacije). Na koncu alkoholne fermentacije so izmerili vrednosti mlečne kisline in pH. IOC Boreal proizvede do 12 g/L mlečne kisline, kar pomeni zmanjšanje pH vrednosti do 0,5.
Lepo vabljeni k testnemu naročilu! A ker gre letos za testno proizvodno serijo, so količine, ki jih imamo na voljo, omejene, zato pohitite!
Za morebitna vprašanja sem vam na voljo na:
GSM: 051 630 -306
E-mail:blaz.rozman@commerce-lj.si