Produkt
|
Opis
|
|
E-Benthon Extra
|
Aktivni bentonit z visoko učinkovitostjo odstranjuje beljakovine; za stabilizacijo moštov in vin.
|
|
Pentagel
|
Specialni bentonit z veliko aktivnostjo. Uporabljamo ga pri bistrenju in stabilizaciji vin, pri bistrenju sokov, napitkov, sadnih moštov, kisa in drugih napitkov.
|
|
|
Xiles 40
|
Kakovostna koloidna raztopina silicijevega dioksida, ki se uporablja pri bistrenju moštov.
|
|
Instant gel 45
|
Je zelo čista 45 % raztopina želatine, primerna za čiščenje moštov in vin.
|
|
Instant Gel
|
Je zelo čista 30 % raztopina želatine, primerna za čiščenje moštov in vin.
|
|
Alpha Caseinate
|
Je zelo topen kazeinat in je namenjen odstranjevanju taninskih in fenolnih snovi.
|
|
Caseo Cell
|
Je sestavljeno čistilno sredstvo, ki se ga uporablja med postopkom fermentacije. Sestavljajo ga kalijev kazeinat, montmorilonit in alfa celulozna vlakna.
|
|
Caseo Star
|
Je specifično sestavljeno čistilno sredstvo za mošt in bela vina. Za obdelavo oksidiranih belih vin in preprečevanje oksidacije in motnosti.
|
|
NO OX
|
Bistrilno in stabilizacijsko sredstvo na osnovi hitozana za odstranjevanje nestabilnih fenolnih not med fermentacijo. Sestavlja ga hitozan in neaktivni bentonit za boljše posedanje. Sredstvo je učinkovita alternativa kazeinu in je nealergeno.
|
|
|
Qi UP
|
Sredstvo na osnovi hitozana za bistrenje vin med postopkom flotacije. Zaradi rastlinskega izvora je alternativa želatini. Sestavlja ga hitozan in grahove beljakovine.
|
|
|
Sorbenol
|
Čisti kalijev sorbat s fungistatičnim delovanjem, mikrobiološki stabilizator, ščiti vino pred refermentacijo po stekleničenju. Dodaja se ga v že stabilizirano vino tik pred stekleničenjem.
|
|
|
Ready- Gum 20 -Gumi arabika
|
Gumi arabika visoke kakovosti. Vinu daje polnost in mehkobo ter pri tem ne spremeni njegove filtrabilnosti. Učinkuje kot zaščitni koloid in preprečuje nestabilnost.
|
|
Ready Gum L – Gumi arabika
|
Gumi arabika visoke kakovosti. Stabilizacija na železo, baker in barvne komponente. Učinkuje kot zaščitni koloid in preprečuje nestabilnost.
|
|
Crystal balance (CMC)
|
Specialni proizvod za preprečevanje izločanja vinskega kamna po stekleničenju vina.
|
|
Crystal balance Sol. 5% (CMC) v raztopini
|
5 % raztopina karboksi metil celuloze (CMC), tekoči specialni proizvod za preprečevanje izločanja vinskega kamna po stekleničenju vina.
|
|
Crystal balance Sol. 5% (CMC) v raztopini
|
10 % raztopina karboksi metil celuloze (CMC), tekoči specialni proizvod za preprečevanje izločanja vinskega kamna po stekleničenju vina.
|
|
Citronska kislina
|
Visoko prečiščena citronska kislina za zaščito vina pred kemično oksidacijo ter za stabilizacijo.
|
|
|
Vinska kislina
|
Visoko prečiščena L(+) vinska kislina.
|
|
PVPP
|
Specialno sredstvo za izboljšanje senzoričnih lastnosti pri predelavi vin. Odstranjevanje fenolnih spojin in oksidativnih not.
|
|
Drenopor filter S
|
Uporablja se kot predsloj pri globinskih filtracijah. Odlikuje ga visoka vsebnost alfa-celuloznih vlaken.
|
|
Drenopor filter M
|
Uporablja se kot predsloj pri globinskih filtracijah in ju odlikuje visoka vsebnost alfa-celuloznih vlaken.
|
|
Ferroblock
|
Večnamenski antioksidant, za preprečevanje oksidacije vina (citronska kislina, askorbinska kislina, kalijev metabisulfit).
|
|
Tetracomplex
|
Sestavljeno sredstvo za razkis belih, rose in rdečih vin. Zmanjšuje prekomerno kislost in tako izboljša organoleptične lastnosti ter harmoničnost vina.
|
|
|
Gelatina Atomizzata
|
Atomizirana želatina
|
|
|
Gelatina Polvere
|
Želatina v prahu
|
|
|
Potassio Bicarbonato
|
Kalijev bikarbonat
|
|
OxyLess U (grozdje)
|
Antioksidant grozdja, ki preprečuje oksidacijo občutljivih spojin belega in rdečega grozdja.
|
|
OxyLess M (mošt)
|
Antioksidant mošta, ki ščiti sortno aromo med in po fermentaciji belih in rose vin.
|
|
OxyLess V (vino)
|
Antioksidant vina, ki preprečuje oksidacijo rdečih in belih vin v času pretakanja.
|
|