Produkt

Opis

Pakiranje

Priporočeno doziranje

Blastosel FR 95

Za bela in rdeča vina. dobra proizvodnja estrov in ostalih aromatskih komponent. 

0,5 kg

15-25 g/hl normalni pogoji
30-40 g/hl težki pogoji ali
zaustavljena fermentacija

Blastosel Grand Cru

(S.bayanus)

Za težje pogoje fermentacije in refermentacijo. Za sveža rdeča vina, dobra proizvodnja arom rdečega sadja.

0,5 kg

15-25 g/hl normalni pogoji
30-40 g/hl težki pogoji ali
zaustavljena fermentacija

Blastosel Kappa  

Za bela vina. Primerne za penine po klasični metodi.

0,5 kg

15-25 g/hl normalni pogoji
30-40 g/hl težki pogoji ali
zaustavljena fermentacija

Blastosel Lambda

Za fermentacijo rdečih moštov, velikih volumnov. Ohranjanje sortne značilnosti.

0,5 kg

15-25 g/hl normalni pogoji
30-40 g/hl težki pogoji ali
zaustavljena fermentacija

Blastosel Delta

Za fermentacijo belih moštov, velikih volumnov. Ohranjanje sortne značilnosti.

0,5 kg

15-25 g/hl normalni pogoji
30-40 g/hl težki pogoji ali
zaustavljena fermentacija

Blastosel MV 

Za fermentacijo belih moštov, velikih volumnov. Ohranjanje sortne značilnosti.

10 kg

15-25 g/hl normalni pogoji
30-40 g/hl težki pogoji ali
zaustavljena fermentacija

Blastosel P346

(S. bayanus)

Za pripravo penin po Charmat metodi. Kvasovke odlikuje intenzivna proizvodnja arom belega sadja in citrusov.

0,5 kg

Osnovno vino: 10-20 g/hl 

Sekundarna fermentacija: 10-20 g/hl 

Blastosel VS

(S.bayanus)

Za refermentacijo. Za lažja rdeča in rose vina z veliko svežine oziroma za peneča vina.

0,5 kg

15-25 g/hl normalni pogoji
30-40 g/hl težki pogoji ali
zaustavljena fermentacija

Produkt

Opis

Pakiranje

Priporočeno doziranje

La Claire EM2

Za sortna bela vina, vinifikacijo belega grozdja bogatega na terpenskih aromatičnih prekurzorjih. Počasna fermentacija.

0,5 kg

10-25g/hl normalni pogoji
30-50g/hl težki pogoji ali
zaustavljena fermentacija

La Claire T73

Za pridelavo svežih rdečih vin in rose vin. Izrazite sadne arome.

0,5 kg

10-25g/hl normalni pogoji
30-50g/hl težki pogoji ali
zaustavljena fermentacija

La Claire SP665

Za pridelavo penečih vin po klasični metodi. Za vina z ostankom sladkorja.

0,5 kg

10-25g/hl normalni pogoji
30-50g/hl težki pogoji ali
zaustavljena fermentacija

La Claire CGC62

 

 

Za rdeča in rose vina. Izrazita produkcija fermentacijskih arom. Odpornost na nizke temperature in višjo stopnjo alkohola omogoča uporabo tudi za sekundarno fermentacijo.

0,5 kg

10-25g/hl normalni pogoji
30-50g/hl težki pogoji ali
zaustavljena fermentacija

 

Produkt

Opis

Pakiranje

Priporočeno doziranje

IOC 18-2007

Za penine po klasični ali tankovski metodi, primarna in sekundarna fermentacija. Dobre fermentacijske sposobnosti ne glede na spreminjajoče se pogoje.

0,5 kg

10 – 20 g/hl bela vina

20 – 25 g/hl rdeča vina

10 -20 g/hl za zaustavljeno fermentacijo

10 – 20 g/hl fermentacija v steklenici (kot kultura)

IOC B2000

Za sveža bela in rose vina. Do izraza pride sortna aroma in vrstne značilnosti trte. Za bela vina, kjer želimo poudariti svežino in sortnost, pri rose vinih pa poudari arome svežega sadja in cvetlične arome.

0,5 kg

20 g/hl mošta

IOC Fresh Rose

Za rose vina. Izražena aroma rdečega sadja in cvetlične arome. Pripomore k zmanjšanju občutka kislosti in grenkobe.

0,5 kg

20 – 25 g/hl mošta

IOC B9001

Za rdeča vina namenjena staranju. Visoka produkcija sekundarnih in terciarnih arom, ki s časom pridobivajo na polnosti in intenzivnosti. Med fermentacijo sprošča glicerol, kar pripomore k polnosti okusa staranih vin.

0,5 kg

10 – 20 g/hl mošta

IOC Fizz +

Za pripravo penin po Charmat metodi. Fermentacijske karakteristike kvasovk omogočajo boljšo tvorbo mehurčkov kot tudi primarno fermentacijo. Dobra produkcija sadnih arom.

0,5 kg

10 – 20 g/hl mošta, kot starter kultura

IOC Be Thiols

Specialna kvasovka za proizvodnjo vin z bogato sadno karakteristiko. Primerna za vina, pri katerih želimo poudariti tiolno noto.

0,5 kg

20-25 g/hl

IOC Be Fruit

Specialna kvasovka za proizvodnjo vin z bogatimi estrskimi aromami (rdeče sadje, ananas in cirusi). Primerna tako za rdeča in bela vina.

0,5 kg

20-25g/hl

     

Produkt

Opis

Ecobiol

Mešanica diamonijevega fosfata, amonijevega sulfata, celičnih sten kvasovk in celuloze.

Ecobiol Blanc

Velika količina celičnih sten kvasovk v kombinaciji z glutationom, kar pripomore k mehkobi in zaokroženosti arome in deluje antioksidativno.

Ecobiol Pied de Cuve

100% dušik iz celičnih sten kvasovk. Pripomore k boljši hidraciji kvasovk, vsebuje pa še esencialne maščobne kisline in sterole, ki so potrebni v procesu fermentacije.

Ecobiol Perlage

Mešanica diamonijevega fosfata in celičnih sten kvasovk.

Ecobiol Rouge

Velika količina celičnih sten kvasovk v kombinaciji z manoproteini, kar pripomore k mehkobi in zaokroženosti arome in stabilizaciji barve.

Actibiol

Mešanica diamonijevega fosfata, amonijevega sulfata in tiamina.

Actibiol Plus

Mešanica diamonijevega fosfata, amonijevega sulfata, celuloze in tiamina.

Activit

Diamonijev fosfat, neaktvne kvasne celice in tiamin. Vir lahko dostopnega dušika in vitaminov in deluje kot detoksikator. Razmerje komponent je primerno za tretiranje moštov, ki niso v najboljši kondiciji. 

Activit O

Organsko hranilo za višji nivo fermentacije. Vsebuje inaktivne kvasne celice in tiamin. Velik delež kvasnih celic pa je vir vitaminov in vpliva na razvoj aromatskih komponent med fermentacijo.

Fosfovit

Mešanica fosfata in tiamina, primerno tudi za organska vina.

Diamonijev fosfat

Vsebuje lahko dostopen dušik, ki je potreben za rast in razmnoževanje kvasovk.

Produkt

Opis

Zimopec PML

Pektolitični encimski preparat, ki omogoča optimalen izkoristek pri stiskanju grozdja. Uporaba pri hladni maceraciji aromatičnega belega grozdja.

Zimopec P110 L

 

Visoko aktiven pektolitični encimski preparat, ki omogoča učinkovitejše bistrenje mošta ter lažjo naknadno filtracijo.

Zimopec PX5

Pektolitični encimski preparat s sekundarno hemicelulazno aktivnostjo. 

Izboljša ekstrakcijo barve in ohranja arome med stiskanjem rdečega grozdja.

Zimopec PXL 09

Pektolitični encimski preparat s sekundarno hemicelulazno aktivnostjo. Uporaba Zimopec PXL omogoča učinkovitejše bistrenje mošta, ki je stiskan pod visokimi pritiski in izboljša ekstrakcijo barve med maceracijo rdečega vina.

Eno&zymes Clearspeed

Pektolitični encim za bistrenje belih moštov.

Eno&zymes

Sweetpress

Za ekstrakcijo aromatskih komponent iz belih in rdečih moštov.

Eno&zymes

Truecolor

Za maceracijo rdečega grozdja, ekstrakcijo barve.

Eno&zymes

Evolutionplus

Granulirani pektolitični encim za izluževanje barve in arome tako belih, rose kot tudi rdečih vin. 

Produkt

Opis

Cromox G

Mešanica galotaninov in quebracho taninov za stabilizacijo barve za grozdje, ki ga je napadel Botrytis.

Cromofix SR

Tanin (quebracho) za stabilizacijo barve.

Gallotan G

Galotanin za bele in rose mošte, preprečuje oksidacijo.

Tanin Bouquet R 36

Tanin lesa češnje za rdeča in rose vina, poudari arome rdečega sadja, hkrati pa pripomore k stabilizaciji barve. Tanine dodamo v roku 48 ur od inokulacije s kvasovkami.

Tanin Bouquet B 45

Tanin lesa limone za bela in rose vina, poudari arome citrusa in deluje antioksidativno. Tanine dodamo v roku 48 ur od inokulacije s kvasovkami.

Bouquet B 49

Mešanica taninov in celične stene kvasovk za poudarjanje arome tropskega sadja belih in rose moštov ter oksidativno stabilnost.

Mann Bouquet R 16

Celične stene kvasovk, manoproteini in tanini za rdeče mošte. Poudarijo arome rdečega sadja (maline, ribez…) ter poudarijo sladkobo in mehkobo. 

Mann Bouquet B 19

 

Celične stene kvasovk z glutationom in tanini za bele in rose mošte. Poudarja sadne in cvetlične arome ter ščiti pred oksidacijo.

Produkt

Opis

Privilege Noir

Mešanica različnih podvrsti lesa hrasta. Tanin poudari aromo rdečega in črnega sadja in daje vinu polnost.

Privilege Bleu

Mešanica različnih podvrsti lesa hrasta. Tanin poudari aromo kokosa, čokolade, kave, vinu daje polnost ter strukturo.

Essential PEP

Tanin grozdnih pečk belega grozdja.

Poudari sortne značilnosti vina.

Essential PEL

Tanin grozdnih kožic. Poudari svežino v aromatiki, vinu daje polnost in ravnotežje.

Essential Fresh

Mešanica različnih galotaninov. Poudari svežino vina in mineralnost.

Essential Oak Barrel

Tanin hrasta, ki poudari aromo kokosa in vanilje. Vinu daje strukturo in polnost.

Essential Oak Strong

Mešanica taninov hrasta. Poudari aromo tobaka in sladkega korena. Intenzivnost arome ter zaokroženost.

Essential Oak Sweet

Tanini lesa hrasta. Poudarijo arome vanilje in medene note. Poveča občutek sladkosti vina in ga uravnoteži.

Essential Passion

Tanin različnih vrst lesa. Poudari sortnost rdečih vin in arome rdečega sadja.

Essential Oak Progress

Mešanica taninov različnih vrst hrasta, povečanje občutka sadnosti in zaznave sladkosti.

Essential Free Off

Tanin neožganega lesa hrasta. Pomaga pri reševanju problemov povezanih z reduktivnostjo vina.

Essential Free Veg

Tanin lesa eksotičnih vrst dreves. Omili zelene in astringentne note vina.

 

Produkt

Opis

Ultima Soft

Specifični manoproteini kvasovk v prahu. Vino zaokrožijo, mu dajo polnost in dolžino. Omilijo zelene note, ki so lahko posledica nezrelih taninov.

Ultima Fresh

Specifični manoproteini kvasovk v prahu, ki v vinu poudarijo svežino in omilijo grenkobne note ter poudarijo sladkost. Zelo primerni tudi za dodatek peninam v ekspedicijski liker.

Ultima Ready Life

Tekoč manoproteinski preparat, ki se združuje z aromatskimi komponentami vina. Ker gre za specifično frakcijo manoproteina, le ta podaljša obstojnost arome v steklenici. Ultima Ready Life vino uravnoteži, mu poveča dolžino in občutek sladkosti.

Produkt

Opis

E-Benthon Extra

Aktivni bentonit z visoko učinkovitostjo odstranjuje beljakovine; za stabilizacijo moštov in vin.

Pentagel

Specialni bentonit z veliko aktivnostjo. Uporabljamo ga pri bistrenju in stabilizaciji vin, pri bistrenju sokov, napitkov, sadnih moštov, kisa in drugih napitkov.

Xiles 40

Kakovostna koloidna raztopina silicijevega dioksida, ki se uporablja pri bistrenju moštov.

Instant gel 45

Je zelo čista 45 % raztopina želatine, primerna za čiščenje moštov in vin.

Instant Gel

Je zelo čista 30 % raztopina želatine, primerna za čiščenje moštov in vin.

Alpha Caseinate

Je zelo topen kazeinat in je namenjen odstranjevanju taninskih in fenolnih snovi.

Caseo Cell

Je sestavljeno čistilno sredstvo, ki se ga uporablja med postopkom fermentacije. Sestavljajo ga kalijev kazeinat, montmorilonit in alfa celulozna vlakna.

Caseo Star

Je specifično sestavljeno čistilno sredstvo za mošt in bela vina. Za obdelavo oksidiranih belih vin in preprečevanje oksidacije in motnosti.

NO OX

Bistrilno in stabilizacijsko sredstvo na osnovi hitozana za odstranjevanje nestabilnih fenolnih not med fermentacijo. Sestavlja ga hitozan in neaktivni bentonit za boljše posedanje. Sredstvo je učinkovita alternativa kazeinu in je nealergeno. 

Qi UP

Sredstvo na osnovi hitozana za bistrenje vin med postopkom flotacije. Zaradi rastlinskega izvora je alternativa želatini. Sestavlja ga hitozan in grahove beljakovine.

Sorbenol

Čisti kalijev sorbat s fungistatičnim delovanjem, mikrobiološki stabilizator, ščiti vino pred refermentacijo po stekleničenju. Dodaja se ga v že stabilizirano vino tik pred stekleničenjem.

Ready- Gum 20 -Gumi arabika

Gumi arabika visoke kakovosti. Vinu daje polnost in mehkobo ter pri tem ne spremeni njegove filtrabilnosti. Učinkuje kot zaščitni koloid in preprečuje nestabilnost.

Ready Gum L – Gumi arabika

Gumi arabika visoke kakovosti. Stabilizacija na železo, baker in barvne komponente. Učinkuje kot zaščitni koloid in preprečuje nestabilnost.

Crystal balance (CMC)

Specialni proizvod za preprečevanje izločanja vinskega kamna po stekleničenju vina.

Crystal balance Sol. 5% (CMC) v raztopini

5 % raztopina karboksi metil celuloze (CMC), tekoči specialni proizvod za preprečevanje izločanja vinskega kamna po stekleničenju vina.

Crystal balance Sol. 5% (CMC) v raztopini

10 % raztopina karboksi metil celuloze (CMC), tekoči specialni proizvod za preprečevanje izločanja vinskega kamna po stekleničenju vina.

Citronska kislina

Visoko prečiščena citronska kislina za zaščito vina pred kemično oksidacijo ter za stabilizacijo.

Vinska kislina

Visoko prečiščena L(+) vinska kislina.

PVPP

Specialno sredstvo za izboljšanje senzoričnih lastnosti pri predelavi vin. Odstranjevanje fenolnih spojin in oksidativnih not.

Drenopor filter S

Uporablja se kot predsloj pri globinskih filtracijah. Odlikuje ga visoka vsebnost alfa-celuloznih vlaken.

Drenopor filter M

Uporablja se kot predsloj pri globinskih filtracijah in ju odlikuje visoka vsebnost alfa-celuloznih vlaken.

Ferroblock

Večnamenski antioksidant, za preprečevanje oksidacije vina (citronska kislina, askorbinska kislina, kalijev metabisulfit).

Tetracomplex

Sestavljeno sredstvo za razkis belih, rose in rdečih vin. Zmanjšuje prekomerno kislost in tako izboljša organoleptične lastnosti ter harmoničnost vina.

Gelatina Atomizzata

Atomizirana želatina

Gelatina Polvere

Želatina v prahu

Potassio Bicarbonato

Kalijev bikarbonat

OxyLess U (grozdje)

Antioksidant grozdja, ki preprečuje oksidacijo občutljivih spojin belega in rdečega grozdja.

OxyLess M  (mošt)

Antioksidant mošta, ki ščiti sortno aromo med in po fermentaciji belih in rose vin.

OxyLess V (vino)

Antioksidant vina, ki preprečuje oksidacijo rdečih in belih vin v času pretakanja.

KONTAKT

COMMERCE TRGOVINA D.O.O.
zastopanje, posredovanje in svetovanje d.o.o.

Mencingerjeva 7
1000 Ljubljana
Telefon: 01/47 41 100
Fax: 01/ 47 41 128
E-mail: info@commerce-lj.si



Skladišče
Kovinarska cesta 4
1241 Kamnik
Telefon: +386 64 293 044

    POŠLJITE NAM SPOROČILO