Prva stran » Prehrana » Procesna filtracija » Filtrske slojnice SEITZ

Filtrske slojnice SEITZ

Filtrske slojnice: 

 

Pall-Seitz filtrske slojnice predstavljajo najmodernejše globinske filtre na bazi celuloze. Filtrske slojnice razdelimo na dve osnovni vrsti:

 • Slojnice serije SEITZ-K
  Omenjeni tip slojnic se uprablja za filtracijo vina, bistrih sokov, vode, ekstraktov, žganih alkoholnih pijač ter preostalo prehrambeno industrijo.
 • Slojnice serije SEITZ-T 
  So slojnice z nekoliko večjo poroznostjo in se uporabljajo za filtracijo viskoznih medijev oziroma tekočin z večjo vsebostjo trdnih delcev kot na primer filtracija sladkornega sirupa, olj in smol,  rastlinskih ekstraktov itd
  V seriji je deset različnih tipov slojnic in sicer do najbolj finih slojnic SEITZ T 120 s poroznostjo ca. 3 µm slojnice T 1500 in T 2600 ki se uporabljajo za filtracijo sladkornih raztopin pa vse do najbolj grobih slojnic tipa T 5500 s poroznostjo približno 50 µm.
 • Slojnice serije SEITZ-AKS4 
  Omenjeni tip slojnic vsebuje aktivno oglje (do 40%). Področje uporabe omenjenih slojnic je predvsem pri odstranjevanju barve arom in preostalih prokusov v vinu, alkoholnih pijačah (vodka) ter dekloriranju vode. Slojnice vsebujejo tudio zaščitni klist ki preprečuje uhajanje aktivnega opglja v proizvod.

Navodila za uporabo filtrskih slojnic lahko odprete na tej povezavi NAVODILA ZA UPORABO SLOJNIC