Prva stran » Prehrana » Procesna filtracija » Filtracija piva

Filtracija piva

 

PIVO

Filtrske slojnice tipa SEITZ-PERMADUR/D400 so specialne podporne slojnice namenjene za filtracijo piva s pomočjo diatomejske zemlje (KG). Namenjene so za večkratno uporabo saj se po filtraciji iz slojnic odstrani KG spere in konzervira. Slojnice so ponavadi v dvojni dolžini in se jih pri uporabi prepogne preko nosilnih filtrskih plošč iz nerjavečega jekla. 

Filtrske slojnice tip SEITZ-HS so slojnice različnih dimenzije 40×40, 60×60 100×100 in poroznosti. Namenjene so za bistrilno filtracijo piva po filtraciji s KG in pred polnjenjem oziroma za odstranjevanje preostalih kvasovk v pivu.

Ne glede na vrsto in kvaliteto naplavnega filtra je po KG filtraciji vedno potrebno odstraniti delce diatomejske zemlje. V ta namen uporabljamo posebne filtrske sveče tipa Pall NEXIS T z nominalno poroznosti 10 µm. omenjeni tip sveč predstavlja kompromis med kvaliteto in ceno, odlikuje pa jih tudi velik skupni pretok.

Pall NEXIS A so podobne sveče kot sveče tipa NESIS T  iz sintranega polipropilena vendar jih odlikuje absolutna poroznost. To zagotavlja natančno definicijo katere delce sveča zadrži in kakšno število glede na velikost lahko preide skozi svečo.

Pall Profile Star TF so plisirane sveče namenjene izključno za filtracijo piva po KG filtraciji. Zaradi njihove plisirane strukture imajo znatno večji pretok od klasičnih sintranih sveč (kar pomeni manjše število sveč za enak pretok). Sveče se lahko sprati v obratni smeri filtracije kar posledično zelo poveča njihovo življenjsko dobo, skupni pretok ter posledično manjši strošek na količino prefiltriranega piva. e

Poleg klasičnih naplavnih filtrov z diatomejskimi zemljami (kieselguhrom) ponujamo tudi sodobne popolnoma avtomatizirane sistem brez uporabe diatomejske zemlje. Pall PROFi  popolnoma avtomatiziran sistem membranski sistem filtracije omogoča filtracijo piva brez uporabe diatomejske zemlje kar pomeni da nimamo problema z odlaganjem uporabljenega KG. Poleg teg ima številne druge prednosti kot na primer: manjša izguba piva, energije, in kemikalij.